10 verzoeken van uw nieuwe huisgenootje aan u, haar of zijn personeel:

Ik ben geboren uit liefde, verzorgd met veel liefde en opgegroeid tot een kitten dat alleen liefde kent en zal geven. Wordt u mijn nieuwe eigenaar, denkt u er dan over na of u bereid bent dit de rest van mijn leven te geven en te ontvangen.

Mijn leven duurt gemiddeld 15 jaar. Iedere scheiding van u betekent voor mij een weg van grote onzekerheid en lijden, denkt u alstublieft goed na voordat u mij aanschaft.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat alles wat u mij leert nu ik jong ben en wat u nu leuk vindt, u later mogelijk lastig of vervelend vindt. Maar ik weet het verschil niet en begrijp niet waarom het dan niet meer mag en u mij daar zelfs voor wilt straffen.

Geef mij de tijd te begrijpen wat u van mij verlangt, plant vertrouwen in mij. Ik voel dit aan en zal frank en vrij leven.

Spreek met mij, ook al versta ik niet alles wat u zegt, ik herken de stem die tot mij spreekt.

Treiter mij niet en sluit mij niet op voor straf als ik op dit treiteren reageer. U heeft uw werk en uw vrienden, ik heb alleen u.

Hoe u mij ook behandelt, ik vergeet het nooit. Bedenk voordat u mij slaat, mijn poten zijn razendsnel en mijn klauwen zijn scherp en kunnen u ernstig verwonden. Toch doe ik dit nooit zomaar.

Voordat u zich tijdens uw bezigheden stoort aan mijn aanwezigheid, bedenk dat ik naar u toe kom omdat ik wellicht pijn heb of ergens last van heb. Misschien ook wil ik u alleen gezelschap houden of steunen door mijn aanwezigheid.

Bekommer u om mij als ik oud word, ooit wordt u het ook.

Ga elke weg met mij, ook al is hij nog zo zwaar en zeg nooit “zoiets kan ik niet aanzien” of “zoiets zal in mijn omgeving niet gebeuren”. Alles is namelijk zoveel gemakkelijker voor mij als u bij mij bent.

 

 

© Copyright and design Cattery Tormenta 2009