Bas en Pluis

*01-05-1982 – Pluis † 12-02-1996   Bas † 12-06-1996

Bas: een stoer ventje – black & white (slechts  een haar of 8 op zijn buik) en

Pluis: een pluizenbolletje – black & white (een mini plukje op zijn borst en een haar of 12 op zijn buik). Beiden HTK oftewel europees korthaar en broertjes uit hetzelfde nest.
 

 Saampjes                                 Bas                                  Pluis

 

Wat hebben jullie de boel op stelten gezet. Langs het behang of via de gordijnen richting plafond en op een gegeven moment waren jullie zoek. Ik vond jullie toen op het verlaagde plafond wat ik direct daarna maar compleet heb dichtgetimmerd. Ook ’s morgens waren jullie vaak zoek totdat ik doorhad waar jullie vandaan kwamen: uit de lade van het gasfornuis dat naast een kacheltje stond, lekker warm dus. Jullie hadden een perfecte samenwerking om de deuren open te krijgen toen jullie nog klein waren, dat was prachtig om te zien en te horen want jullie waren er veel bij aan het babbelen.

Met 9 weken woog Pluis 762 gram en hij groeide uit tot een kater van ruim 9 pond en Bas woog 932 gram en groeide uit tot een kater van ruim 19 pond, een enorm verschil dus.

Toen jij, Pluis, op een gegeven moment ziek werd en de dierenarts aan gaf dat dit niet meer te redden was, heb ik je laten gaan, met zeer veel verdriet want je was mijn kleine ventje. Je bent toen bij de dierenarts opgehaald en op Kolleweidehof gecremeerd en uitgestrooid. Bas bleef in zijn eentje over en begreep er niets van. Doordat ik Pluis niet mee terug naar huis heb genomen, was Bas zijn broer kwijt en hij bleef maar miauwen en zoeken… en zoeken… en zoeken….

 

Plotsklaps werd hij ziek, viel in no-time af naar 11 pond en exact 4 maanden later moest ik ook Bas over de regenboogbrug laten gaan. Lieve mannetjes, jullie hebben nog steeds een plaatsje in mijn hart…

 

 

 

© Copyright and design Cattery Tormenta 2009