Informatie over onze kittens !!

 

Mijn doel is om gezonde kittens ter wereld te laten komen, die bovendien een fantastisch karakter hebben.

Mede daarom ben ik heel selectief in het zoeken naar een kater en laat ik de dames voordat ze zwanger worden, testen op erfelijke aandoeningen - HCM, PKD, PL, HD, SMA en natuurlijk ook op FIV en FeLV. (zie ook de pagina gezondheid.)
               

Om in aanmerking te komen voor een kitten, zijn er wel een paar spelregels:

Zo zoek ik naar een blijvend thuis voor de kittens waar zij, net als hier, deel uit mogen maken van het gezinsleven en alle aandacht, zorg en zo nodig medische verzorging krijgen die zij verdienen en nodig hebben.

De Maine Coon is een sociaal dier. Daarom heeft het mijn voorkeur een kitten te plaatsen in een thuis waar mensen veel thuis zijn en waar het kitten met soortgenoten zal mogen leven.

Het kitten zal niet vrij op straat mogen rondlopen. Een (deels) afgezet balkon of tuin - heel fijn. Zo kan de kleine naar buiten zonder overlast voor anderen te veroorzaken.

De kittens zullen:
*volledig gesocialiseerd zijn, ze groeien op in de huiskamer zodra ze de werpkist ontgroeid zijn zodat ze aan alle normale geluiden wennen, natuurlijk in gezelschap van de andere katten.
*in het bezit zijn van een stamboom en dierenpaspoort met daarin de gezondheidsverklaring van onze dierenarts.
*volledig geŽnt zijn en meerdere malen preventief behandeld tegen vlooien en wormen.
*gechipt worden voor verhuizing
*op een leeftijd vanaf 13 weken mogen verhuizen, mits ze vanzelfsprekend gezond verklaard zijn door onze dierenarts.
 

Samengevat moeten de kleintjes het zo mogelijk beter krijgen dan hier. Mede daarom werk ik met een koopcontract.

Graag houd ik u (als u dat wilt) op de hoogte van de groei van uw kitten. Aan de andere kant zou ik graag op de hoogte worden gehouden van het wel en wee van de kleine zodra hij/zij bij u opgroeit.

Graag verwijs ik u naar de artikelen "koop geen kat in de zak" en "10 verzoeken van uw nieuwe huisgenootjes".

Kunt u zich in bovenstaande spelregels vinden en heeft u interesse in een toekomstig kitten of wilt u gewoon informatie, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

 

 

© Copyright and design Cattery Tormenta 2009